Saturday, March 15, 2008

Mere snescooter


Dan tog et par flotte billeder af Yamahaen, da vi var ude ved skihytten, dem får I lige her.

Det røde flag, som sad på snescooteren, da vi købte den, sidder der i tilfælde af der skulle ske et uheld. Hvis vi bliver dækket til af sne, skulle der være en mulighed for, at flaget stikker op af sneen, så vi kan blive fundet.
Jeg skriver det lidt i sjov, for selvfølgelig begiver vi os ikke ud i eksperimenter, hvor der kan være fare på færde. Vi kører, i hvert fald når vi kører alene, nærmest på en motorvej, altså ikke i blød sne, hvor vi ikke kender undergrunden, og vi ligger heller ikke og fræser op og ned af fjeldsiderne.



Det der med at køre op og ned af fjeldsiderne, det er en sport, som nogle unge bedriver. Og det gælder selvfølgelig om, at fjeldsiderne skal være så stejle som muligt. Når man ser på det, virker det som et under, at det ikke går galt, at de ikke vælter ned. - Jeg har ikke hørt om uheld i den retning, men for et par måneder siden var een af vore elever vidne til, at to af hendes venner blev dækket til af et sneskred. De lå netop og kørte op og ned af fjeldsiderne, og lavede dermed spor, som pludselig ødelagde stabiliteten i sneen. De blev begge fundet i god behold, men den ene var noget medtaget, fordi det tog noget tid, før de fandt ham. Et flag ville måske have gjort det lettere for de chokerede tilskuere at finde ham.




Christians topfart er vist 80 km. i timen. Den fart kommer jeg ikke op på.

1 comment:

Conny said...

Det med det røde flag er god ide det må jo altid kunne ses i den hvide sne Det der op og ned af fjeldsiderne kan jeg forstå de unge mennesker synes det sjov de tænker ikke konsekvenserne. Det ligesom de unge mennesker i danmark ,når de køre bil i alt for højt fart