Monday, March 24, 2008

Påske i Maniitsoq


Her er lidt påskestemning i stuevinduet. 49,50 kr. kostede potterne pr. stk. Ikke så galt endda når man betænker, at de er kommet med fly fra Danmark.

Man kunne måske synes, at det ville være nok med een potte, alt taget i betragtning. Men på grund af is har vores forsyningsskibe været ret uregelmæssige i mere end en måned nu, så vi har faktisk manglet ret meget i butikkerne, og her tænker jeg altså ikke på påskeliljer, men basale ting som mælk, kartofler, løg og den slags. Så lidt overflod måtte der til, da vi fik varer på hylderne igen her lige før påske.

Blomsterne kan stå og glæde os et stykke tid endnu, men påsken synger på sit sidste vers. Lige nu, her 2. påskedags eftermiddag, er Christian på vej tilbage til Maniitsoq efter 10 dejlige dage sammen med Søren i Danmark. Han sidder inde i Sdr. Strømfjord og venter på at det skal holde op med at sne, så de kan komme videre ud på kysten. På grund af vejret derinde - sne, sjap og lidt frost - kredsede danmarksmaskinen over lufthavnen i ca. en time før de kunne lande.

Her ude har vi rigtig flot vejr, termometeret på terassen viste 15 varmegrader i solen i formiddags.



Normalt - eller når det fryser så meget, som det har gjort rigtig længe - så dur sneen ikke til at lave snemænd af. Men lige så snart der kommer tøvejr, så skal der eksperimenteres. Og hvis der så lige er et rensdyrhoved ved hånden, kan det fint bruges til hoved på snemanden. Men som billedet viser, tvang tøvejret ham i knæ.

Gad egentlig vidst, hvordan det er gået med sneskulptur-arrangementet i Sisimiut, de har også haft tøvejr deroppe. På samme måde som vi har kunstnere og andet godtfolk, der laver de mest fantastiske skulpturer i sand på nogle danske strande, så foregår det også her, men materialet er bare sne. De sidste par år har arrangørerne måttet aflyse på grund af mangel på sne. I år er der masser af sne, men så sætter det uheldigvis ind med tø.



Mit påskeprojekt havde nu ikke noget med sne at gøre.

Jeg har lavet sæbe, så vi nu har til det næste års forbrug. Og ellers - jaaaa - ryddet lidt op hist og her, læst, bagt, haft gæster og været i byen. Og mandag, tirsdag og onsdag før påsken var jeg på arktisk førstehjælpskursus sammen med de fleste af mine lærerkolleger.

Så er tiden fløjet, jeg vil gå ud i lufthavnen for at møde Christian.

3 comments:

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Estabilizador e Nobreak, I hope you enjoy. The address is http://estabilizador-e-nobreak.blogspot.com. A hug.

grete said...

Kære Anna Marie. Nok en herlig beretning, som læses med interesse. Hvordan laver man sæbe? er det en fabrikshemmelighed eller får vi opskriften på din blog? Hils den hvemvendte Christian og hav det godt. Kh Grete

Anna Marie Knudsen said...

Sæbe er ikke svært at lave. Jeg bruger palmin, vegetabilsk olie og lud. Opskriften har jeg fra nettet - der er meget inspiration at hente derude.