Monday, January 5, 2009

Julen er forbi og vi starter 2009 i en ny storkommune

Vi har haft en rigtig dejlig juleferie. Virkeliggørelsen af den danske juledrøm, tror jeg: masser af god tid til at slappe af og masser af sne. Det startede faktisk med at sne da vi gik til kirke den 24. december om eftermiddagen, det kunne ikke være mere perfekt. Juledag dasede vi, og legede med ny computer, jeg fik en smart lille een til rejsebrug, og ny telefon, som Christian stadigvæk arbejder på at lære at kende. 2. juledag havde vi afslappede gæster til frokost og et slag bowling og 4. juledag skulle Søren indkassere sin mandelgave.

Mandelgaven fylder en del i Christians juleforberedelser. Det starter med at vi, Søren og jeg, går og finder smuttede mandler i skabe og og på hylder, ja de mest mærkelige steder. Christian skal nemlig sikre sig, at han har en reservemandel til juleaften, som han så gerne skal finde et nyt sted at gemme juleaften, for derefter - overrasket - at præsentere den som fundet i risalamanden. For at undgå snyd plejer Søren, diskret selvfølgelig, at tjekke under bordet og andre indlysende gemmesteder, men i år fandt han den ikke.
Christian havde tapet den fast på indesiden af skjorten.

Egentlig ved vi aldrig helt sikkert, hvem der har fået den rigtige mandel, så i år blev mandelgaven delelig - en tur rundt om Maniitsoqøen med Nivi for 12 personer. Vi inviterede Sine og hendes forældre med på turen.
Her er det Erik, Sines far, og Christian der nyder den medbragte kaffe. Billedet er taget inden Erik syntes, bølgerne blev for voldsomme.

Sines mor og Karen var også med. Turen varede 2 timer - eller det meste af en dag, kan man sige.

I starten sprøjtede vandet op over båden og lagde sig som islag på vinduerne. Vores nye kollega, Allice, var også med, og hun fangede solen gemmem det tilisede vindue inden reservestyrmanden skrabede vinduet rent.


Snescooteren blev også luftet i julen. Bl.a. blev det til en tur langt ind i fjeldet hvor Søren var bagsædepassager hos Jørgen fra fiskefabrikken.


Og nu ligger Maniitsoqøen så i Qeqqata kommune. Maniitsoq kommune, med ca. 3.500 indbyggere, og Sisimiut kommune, med ca. 6.200 indbyggere, blev slået sammen her pr. 1. januar 2009 og hedder nu tilsammen Qeqqata kommunia - på dansk: Midtkommunen.


Så nu går vi mod lysere tider.

2 comments:

Sus said...

Hej med jer,
Godt nytår! Det er noget tid siden jeg har fået tjekket bloggen. Men dejligt at se at I har haft en god jul og hvor skønt med Sørens overraskelse! :) Jeg kæmper med studiet. Synes det er lidt tungt at komme i gang oven på 2 ugers juleferie med blandt andet en tur til Budapest. De bedste hilsener,
Susanne

Anna Marie Knudsen said...

Hej Susanne, og godt nytår.
Har kikket efter dig på din blog, jeg vidste jo godt at du måtte være tilbage i DK. Jeg kan godt forstå det er tungt at komme i gang igen ovenpå din omstrejfende tilværelse.