Tuesday, January 12, 2010

Peter Jensens designerstøvler

Jeg har besøgt Maniitsoq Museum i dag sammen med B-klassen. Museet viser et par designerstøvler med tilhørende film af en modeopvisning, som blev holdt i London sidste år. Du kan se omtalen af opvisningen her http://www.eurowoman.dk/mode/modeuge/modeuge-i-london-peter-jensen-vivienne-westwood-og-et-stk-rapper/

Støvlerne er designet af den danske designer Peter Jensen. De vakte stort røre her i Grønland fordi han havde ladet sig inspirere af kamikkerne til den grønlandske festdragt til kvinder. Her kan du læse om en demonstration, som blev holdt i Nuuk http://sermitsiaq.gl/indland/article79720.ece

Eleverne syntes gennemgående støvlerne var flotte, og de fleste kan ikke forstå hvad der er galt i at bruge mønstrene som inspiration til et par støvler med meget høje hæle og plateausål. Men nogen mener alligevel. nationaldragten er så særlig for grønlænderne, at andre ikke bare kan "stjæle" mønstrene og masseproducere deres kulturejendom.
Under alle omstændigheder tror jeg ikke, Peter Jensens støvler risikerer at blive hverdagsfodtøj for unge kvinder. Det kræver en særlig model-anatomi hvad ben angår. Det er i hvert fald ikke grønlandske pigeben, støvlerne er designet til.

Men flotte ser de ud, når de ER kommet på.

Billederne er taget af Abel på museet. Støvlerne har været vist på flere museer i Grønland.

1 comment:

Anonymous said...

jeg høre fra museumslederen, Tea :) at stølerne atter har skabt røre i andedammen.Den lokale kvindeforening er dybt forarvet og har klaget over fremvisningen af denne blasfemiske støvle!

kh camilla