Sunday, February 25, 2007

Kulturaften

Jeg tror det er 3 uger siden, der var et
landsdækkende kulturarrangement, hvor flere grønlandske byer deltog på den måde, at mange af byernes virksomheder holdt åbent hus en lørdag aften. Omkring 7-8 byer og bygder deltog, men Maniitsoq gjorde ikke.
Vi her i Maniitsoq holdt i stedet helt vores egen kulturaften i aftes.
Det betød, at ATI sammen med flere af byens virksomheder holdt åbent hus fra kl. 19.30 - kl. 21.30. Af andre virksomheder som deltog kan jeg f.eks. nævne byens forsyningsvæsen, el, vand og varme, museet, rejsebureauer og forsamlingshuset. Det er sådan lige dem, jeg kan komme i tanke om nu.
Hos os planlagde et, til lejligheden nedsat kulturudvalg, hvordan vi på ATI skulle gribe sagen an.
Det blev til at vi ville holde "åbent laboratorium". Sine laver noget algeforskning, og det du kan se på skærm og bord er billeder af nogle alger. Med lidt snyd, forstår jeg, kan Sine, med det udstyr vi har på skolen, tage billeder af alger så man tror det er diamanter. Rigtig flot. Publikum viste også stor interesse for udstillingerne i laboratoriet, både algebilleder og petriskåle med salmonellabakterier og andre ulækre vækster.
Derudover slog vi 2 klasseværelser sammen, hvor Renes i hast producerede billedkavalkade over ATI's forskellige lokaliteter kørte i den ene ende, og en PowerPoint-præsentation af ATI's uddannelsestilbud kørte i den anden. Men ingen fest uden kaffebord her. Så selvfølgelig blev der budt på kaffe og the med forstanderens og andres hjemmebag til.
Det blev en rigtig hyggelig aften på vores skole - vi kunne desværre ikke komme rundt i byen og besøge de andre deltagere - som vi afsluttede med at se filmen Drømmen som midnatsforestilling. Efter vi havde ryddet op, forstås.
Så sådan sluttede aftenen på ATI på kulturlig vis, i selskab med kolleger og de sidste rester af et overdådigt kaffebord.

No comments: