Tuesday, December 18, 2007

Julegave fra ATI



Der fulgte ikke nogen brugsanvisning med ... måske er der noget, Christian har misforstået.

ATI's årlige julefrokost løb af stabelen i lørdags.

ATI arrangerer fælles morgenkaffe med elever og personale den sidste skoledag inden jul, i år den 14. december. Tidligere år har personalet brugt resten af dagen til at stege og brase, og så har vi så holdt julefrokost sådan fra hen sidst på eftermiddagen, når maden var færdig. - Det har altid været hyggeligt. -

Men i år skulle det være anderledes, så vi bestemte, at vi ville holde frokosten på hotellet i stedet. Ingen madlavning, og nok det vigtigste for nogen, ingen oprydning bagefter. Lettelser kan man sige, men ingen havde tænkt på, at julegaverne skulle slæbes først ned på hotellet, og bagefter hjem igen.

Jeg tror slet ikke, Sine havde tænkt over det, da hun købte sin julegave til Katrine. Af hensyn til dem, der ikke kender grønlandsk tradition med hensyn til julegaver må jeg lige indskyde, at det foregår ved at kontorpersonalet i god tid inden jul går rundt med en pose med alle navne i. Der trækker vi et navn på en person, som vi så skal købe julegave til. Dvs. alle køber og alle får 1 julegave. Og Julemanden er giveren, står der på mærkesedlerne.

Den dag vi trak navne, gjorde Katrine det klart, at hun ønskede sig en 37 tommer fladskærm. Det hørte Sine, som altså skulle købe gave til Katrine, så hun susede selvfølgelig ned til butikken og fik emballagen fra en fladskærm, som hun så brugte til at pakke en halskæde ind i, og et par pakker kopipapir også.

Pakken kunne lige nøjagtig være i bagagerummet på taxaen.

Skolens julegave til personalet dette år var en oppustelig kontorstol. Den ligner et overdimensioneret yver, men den er faktisk rigtig god at sidde på, eller ligge på hvis man har tabt noget på gulvet, ifølge Christian.

Det blev en rigtig hyggelig julefrokost med julesang og pakkespil og et diasshow, som René og Karsten stod for. Og jeg tror bestemt, Katrine blev glad for sin halskæde.

Jeg har ladet mig fortælle, at mange familier bruger samme tradition med hensyn til julegaver, ellers ville gavegivningen blive en uoverskuelig udgift eftersom der kan være mange medlemmer i en familie.

Søren skal - skulle - komme i dag. Han har lige ringet fra Kangerlusuaq, han får en overnatning i Nuuk inden han kommer til Maniitsoq i morgen tidlig. Det er ikke vejret, der driller, men noget med forsinkelser eller sådan noget.

Nå, så når vi også at få støvsuget i soveværelset, inden han kommer.

No comments: