Sunday, May 20, 2007

Kunstudstilling på ATI


Billedet er malet af Maalia Kleist. Hun har gået i ATX C det sidste år.
Vi havde sidste skoledag i fredags.
I princippet havde vi normal undervisning .. jeg skriver med vilje "i princippet", for det kom måske mest til at handle om eksamenssnak, kager og is og aflevering af manglende rapporter og opgaver.
Vi har altid elever med kunstneriske evner på skolen. Mange synger og spiller og en del tegner og maler. Det benyttede vi os af og lavede en kunstudstilling som afslutning på skoleåret. Vi har før holdt udstilling af elevarbejder, men det særlige ved udstillingen i år var, at forstanderen deltog med nogle tuschtegninger og Najannguaq Jeremiassen viste sine tegninger, foruden altså at Maalia bidrog med malerier og flere litografier.
Maalia har gået på kunstskolen i Nuuk og hun har deltaget i flere udstillinger, f.eks. var et af hendes værker fra kunstskole-tiden udstillet på Islands Brygge i København sidste år.
I dansk har vi haft billedanalyse hvor vi har arbejdet med forskellige grønlandske kunstnere, f.eks. Akka Høegh, som har udsmykket kors og døbefont i vores kirke, og Karl Peter Andersen, som i øvrigt bor i Svenstrup. Men vi har også prøvet at forstå Michael Kviums malerier. Maalia siger, at hun føler sig meget inspireret af hans kunst. Det er ikke den værste inspiration, jeg så eet af hans billeder blev vurderet til ½ million.
Jeg har bestilt et billede i stil med det, jeg har lagt ind her på siden.
I øvrigt så har Karl Peter Andersen også flotte billeder til salg. Man kan finde dem på nettet ved at søge på hans navn.

No comments: