Sunday, March 29, 2009

En god søndag og reflektioner over den teknologiske udvikling på ATI

Jeg fangede lige et par snescootere i skolegården her sidst på søndag eftermiddag. Billederne viser for det første, at vejrgudernes vrede har lagt sig. I går og i dag har vi igen haft høj sol og dejligt stille vejr. For det næste giver de også et indtryk af de enorme mængder sne, vi fik i fredags.
Vi KAN da se ud af vinduerne stadigvæk.
Der er sket en vældig udvikling i løbet af de 7 år, vi har undervist på ATI.
IT har altid været en integreret del af undervisningen. I 2002 var der kun en enkelt af eleverne på holdene, der havde haft med IT at gøre, før de startede på skolen. Vi skulle starte helt fra bunden med at præsentere"mus", "curser" o.s.v. for eleverne ved skolestart.
I dag har op til flere deres egen bærbare med. VORES udfordring går nu på at holde igen så tele-regningen ikke ruinerer skolen. Vi har haft måneder med regninger omkring de 25.000 kr. Nyt udstyr skal sikre at det ikke kan lade sig gøre at sætte private computere til at downloade fra skolens internetforbindelse.
Lur mig, om den hindring ikke også kan brydes.
Jeg synes faktisk det er ærgerligt, at Tele Greenlands prispolitik forhindrer ATI, og andre uddannelsesinstitutioner i Grønland for den sags skyld, i at lade eleverne færdes frit på internettet. Vi betaler efter forbrug. 80 ører pr. mb. Og 2 gb, som een havde brugt den anden nat, kostede lige skolen 1.600 kr. Der er ingen skoler, der har råd til det i længden.
De studerende på universitetet klagede sidste år over, at der kun var penge på IT-kontoen til 1 kvartal.
Indtil nu har politikerne ikke taget uddannelsesstedernes krav om særordninger alvorligt.

Det jeg også lige vil vise er, at nu kommer nogle af vore elever med snescootere.

Det blå eksemplar herover koster den nette sum af 100.000 kr - ifølge Christian - men så får man også en maskine, der kan klare selv den stejleste fjeldtop, og et godt scoretrick. Læg lige mærke til rattet. Det er beregnet til at man kan stå op og køre.

No comments: