Tuesday, March 10, 2009

Christians fødselsdag

Vi har haft ned til 20 graders frost i nogen tid nu. Det betyder is på vandet.

Ind imellem driller teknikken. Det var meningen, teksten skulle komme først og billederne bagefter, det ville ikke rigtig lykkes i dag, så nu kommer tekst og billeder i omvendt rækkefølge.

I sidste uge havde vi det jeg kalder "et provokerende godt vejr". Man SKAL bare ud i det. Skiene blev fundet frem og gnedet med voks der passer til temperaturer fra minus 8 - minus 15 grader.


Her er skihytten i baggrunden. Folk dyrker slalom derude i weekenden. Søren og jeg kørte på snescooter derud.


Min blog har jubilæum, så jeg lige. Dette er indlæg nr. 100.
Jubilæer giver som regel anledning til eftertanke, også dette.
Vi har gemt de breve vi fik fra venner, familie og især fra Søren i den periode vi boede i Tanzania. Breve er en sjældenhed nu om dage, og mails - tjaaa - man kan da tage en kopi, men det er ikke kun formen, der har ændret sig, jeg synes også indholdet har. Det er blevet mere "beskedagtigt" og kortfattet. Det gode ved bloggen er så, at vi nu og i fremtiden kan følge med i og huske, hvad vi SELV går og laver. Det er heller ikke så ringe.
Nå, men det var Christians fødselsdag, det skulle handle om.
Nu er han ikke den der DYRKER fødselsdage, snarere tværtimod. Men en 70-års een af slagsen gør indtryk. Vi havde aftalt at fejre den med fredagsøl til kollegerne på ATI fredag eftermiddag og "frokostmik" på dagen for venner og bekendte. Frokost sådan med røget laks, ørredsalat og -paté, rensdyrleverpostej og den slags.
Hvad Christian ikke vidste var, at Søren ville komme herop fredag eftermiddag så han kunne være med til fredagsøllen. Meeen... Air Greenland havde tekniske problemer lige den dag, så fredagen kom til at gå med næsen i mobiltelefonen og først klokken 9 om aftenen fik jeg besked om at han ville være her i løbet af lørdagen.
Puha - det var næsten FOR nervepirrende. Normalt er der nemlig ingen forbindelse herud om lørdagen, så der var faktisk mulighed for at Søren skulle holde fødselsdag inde i Sønderstrøm.
Sådan gik det heldigvis ikke.
Han kom med et ekstraordinært fly lørdag middag, tids nok til at være med til festlighederne. Lørdag aften havde vore kolleger arrangeret middag for Christian, det var rigtig hyggeligt med lakseruller, indbagt rypebryst og pandekager med is. Og der var gaver, en flot fiskekniv fra personalet på skolen og vin og snaps fra min familie. Kirsten havde allieret sig med Sine, som sørgede for indkøbet her i byen.
Der kom rigtig mange forbi om søndagen - med rigtig mange flotte gaver. Rygsæk, lampe, grillbestik, elkedel, brødrister og masser af vin og chokolade for at nævne nogen af dem. Jeg ved ikke, hvor mange gæster der var her i løbet af dagen, men jeg ved at vi havde 20 tallerkner i sving, og de blev vasket af flere gange.
Vi fik desværre ikke tage billeder, så ....

Søren havde en uges ferie, han rejste i går, og vi var så heldige med vejret. Sol fra morgen til aften - utallige ture i fjeldet, på snescooter og ski. Billederne ovenfor taler deres tydelige sprog.

2 comments:

Anonymous said...

Kære Christian. Et lidt sent til lykke med din runde dag. Det lyder altså hyggeligt som du blev fejret, og så Søren på besøg! Sikke billeder, man bli'r altså så åhhh af at se dem. Hav det godt og hils omkring dig. masser af hilsener herfra og ha' det fortsat godt deroppe. Grete

Anna Marie Knudsen said...

Tak for hilsen til Christian. Jeg kan godt forstå billederne giver "hjemve" for nogen, som har boet heroppe.
Jeg hørte om een, hvis børn sagde "nej tak" til en tur herop nu. Foråret er lige om hjørnet i DK, så op til vintervejr! Nej tak. De ved ikke, hvad de går glip af.